vrijdag 14 mei 2010

Rijstevlaai met kokos en gember

we zijn weer in de lucht maar van de week heeft mijn Oma een heerlijk Recpt Gezien het heet Rijstevlaai met kokos en gember. en dit is alles wat je nodig hebt:

Benodigdheden:
60 g boter
250 g bloem + extra
1 zakje instant gist
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
100 mll lauwe melk
3 eieren
zout
2 stengels citroengras (sereh), in stukken van 5 cm
1 citroen (liefst biologisch)
10 cm gemberwortel, in plakken van 1 cm
7¤ dl kokosmelk
150 g dessertrijst
extra nodig: ingevette vlaaivorm (28 cm Ø)


en dan komen we nu bij Breiden.

Bereiden
Smelt 35 g boter net vloeibaar. Meng de bloem, gist, 25 g suiker, vanillesuiker, melk, 1 losgeklopt ei, zout en de gesmolten boter door elkaar. Werk de bloem met je vingertoppen vanuit de buitenwand van de kom naar binnen. Kneed het tot een soepel deeg, voeg evt. nog wat melk toe. Dek het deeg af met plasticfolie. Laat het deeg op kamertemperatuur 2 uur rijzen. Kneus de stukken citroengras. Boen de citroen goed schoon en rasp het geel van de schil. Breng het citroengras aan de kook met de gember, kokosmelk, citroenrasp en een mespunt zout. Roer de rijst door de kokende melk en blijf roeren tot de melk weer kookt. Draai het vuur laag en laat de rijst in ± 45 min. garen. Roer af en toe. Neem de pan van het vuur en verwijder citroengras en gember. Roer 75 g suiker en 25 g boter door de rijstepap. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap (32 cm Ø). Bekleed de vlaaivorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en laat het deeg nog eens 30 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C. Splits 2 eieren. Roer de dooiers door de rijstepap. Klop de eiwitten stijf en spatel deze er ook door. Schep de rijstepap in de vlaaivorm, strijk de bovenkant glad. Bak de rijstevlaai in 40 min. gaar in het midden van de oven. Laat de taart afkoelen. Roer een glad mengsel van 1 tl aardappelmeel en 1 el groene bananenlikeur. Breng 3 dl groene bananenlikeur in een pannetje tegen de kook aan. Voeg het likeurmengsel toe en roer totdat het licht gebonden is. Schenk op elk gebaksbordje wat saus en leg er een punt rijstevlaai op.

en dit is het plaatje zo als het hoort

ziet er goed uit he?

als je op het woord avrobode klikt ben je bij Avrobode avrobode maar Avrobode ligt natuurlijk ook in de winkel

veel Plezier

Groetjes van Coen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten