donderdag 28 juli 2011

Tartiflette deel 2

ik maak er ook nog een want Tartiflette is echt Heerlijk en smaakt ook vol van Kaas Helaas Is het Niet Vegetarisch Recept maar het is wel Erg lekker en Vult Erg Goed. De Foto Komt ook op Facebook te Staan, maar dit hadden Philip en ik niet Gemaakt. er zit ook een smelt kaas in. het is gewoon heerlijk. het Recept komt er ook nog bij want het is wel Belangrijk

Het recept:
1 kilo aardappels (ik heb ze gewogen na het schillen)
1 hele reblochon
150 gram gerookt spek in blokjes
2 rode uien in ringen (ik had alleen witte uien in huis, maar smaakte ook prima)
200 ml crème fraiche
4 teentjes knoflook
scheutje witte wijn (geen zoete!)
peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Kook de aardappels gaar en snijd ze in stevige plakjes. Leg ze op de bodem van een ingevette ovenschaal, giet hier een scheutje witte wijn bij en bestrooi de aardappels met peper en zout en een snufje nootmuskaat. (Ik had de aardappels met zout gekookt, dus hier heb ik het zout weggelaten).
Giet de crème fraiche hierover. Omdat deze nogal stevig is heb ik hem met een flinke scheut (twee, drie) witten wijn verdund, zodat het verdelen wat makkelijker ging.
Bak het spek en de uiringen samen met de geplette knoflook (ik heb ze gewoon geperst.).
Leg deze mix op de aardappels. Snij de reblochon in kwarten en verdeel deze over de uienmix. Heerlijk goudbruin bakken in 20-30 minuten en warm serveren. en dit is het.

Coen.

1 opmerking: