vrijdag 28 januari 2011

dagelijkse kost.

dit is echt een leuk kook Programma het heet dagelijkse kost en het word gepresteerd door Jeroen Meus

we hebben van hem al 1 ding wat echt lekker is. en dat staat ook op de website.

het is. Witlof Quiche. echt lekker. en we hebben ook een foto maar ik neem aan dat het hier niet hoeft.

maar het Recept komt wel.


Een quiche is een hartige taart die je zowel warm als koud kan eten. Jeroen maakt deze keer zo’n eenvoudig gebakje met witloof, smakelijke gekookte ham en cheddar. De inspiratie voor deze combinatie haalde hij bij de klassieker ham-witloofrolletjes in kaassaus.

extra materiaal:

  • een lage ronde taartvorm (diameter 20-25 cm)
  • bakpapier
  • een kaasrasp

Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €2 per persoon.

De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen. Wil je dit voor meer of minder personen klaarmaken? Dat kan: 1 persoon 2 personen 4 personen 6 personen 8 personen

ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 2 hele eieren
  • 2 dooiers
  • 2 dl room
  • 100 g cheddar (blok)
  • 6 stronkjes witloof
  • 200 g ham (in dikke plakken)
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • een klontje boter

bereiding

  • Begin met het voorbakken van de quichebodem. Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
  • Je kan voorverpakt kruimeldeeg gebruiken, maar waarom zou je zelf eens niet je kruimeldeeg maken?
  • Rol het deeg uit en bedek er de taartbodem mee. Leg een vel bakpapier onder het deeg, zodat je de quiche straks zonder problemen uit de vorm kan halen.
  • Druk het deeg goed aan in de randen van de bakvorm en verwijder overhangende stukjes deeg.
  • Laat de quichebodem 15 minuten voorbakken in de voorverwarmde oven. Hou de oven nadien op temperatuur.
  • Verhit een klontje boter in een pan op een matig vuur.
  • Snipper het witloof in fijne stukjes. Dat gaat gemakkelijker als je de stronkjes eerst overlangs doorsnijdt. De harde onderkant en de kern van het witloof gebruik je best niet.
  • Zodra de boter lichtbruin is, bak je de stukjes witloof in de pan. Roer regelmatig om. Het witloof zal een heel stuk volume verliezen. Kruid de groente met wat nootmuskaat, een snuifje zout en wat peper van de molen.
  • Verwijder het vetrandje van de ham en snij het vlees vervolgens in kleine blokjes.
  • Neem een mengkom en klop er de hele eieren én de extra eidooiers in los, samen met de room. Kruid het mengsel met een snuifje zout en wat peper.
  • Neem er de voorgebakken quichebodem bij. Schep er eerst het gebakken witloof in. Verdeel dit egaal over het hele oppervlak.
  • Strooi de blokjes ham over het witloof en rasp er de cheddar over.
  • Giet tenslotte het mengsel van ei en room erbij. Verdeel dit mooi over het hele oppervlak van de quiche.
  • Plaats de quiche in de warme oven en bak ze 30 minuten lang op 180°C.
  • Serveer de ham-witloofquiche warm of koud.

dagelijkse kost.

als je op dagelijkse kost klikt dan ben je er op de site. en ook op de Recept. veel kijk plzier.

Coen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten