woensdag 14 juli 2010

grapefruittaartjes

2 grapefruits

150 ml roze grapefruitsap

2 el citroensap

150 g boter + boter om in te vetten

150 g fijne suiker

4 eieren

30 g bloem gezeefd

400 g klant en klaar taartdeeg ( paté brisee)

Merengue

2 eiwitten

35 g poedersuiker gezeefd.

Borstel de Grapefruit onder de koude Kraan. Schoon en Schaaf de schil er met een dunschiller vanaf de kook 3 min in een pan met kokend water. Snijd de schilletjes in dunne reepjes. Verwarm het citroensap met de Boter suiker en Schilletjes. Zet het vuur Laag en laat de Suiker oplossen. Klop de Eieren los Klop eerst wat van het warme grapefruit mengsel al kloppend door de eieren zodat het iets opwarmt. Voeg dan al kloppend het eimengsel toe aan het hete grapefruit mengsel. En verwarm het roerend op laagste vuur zodat het niet bindt ( niet koken) Laat onder regelmatig roeren afkoelen.

Verwarm de oven op 210 graden.

Vet 8 taartvormpjes in met wat boter en bestrooi dun met bloem rol het deeg los en verdeel over de vormpjes prik er met een vork gaatjes in en bedek de deegbodems met bakpapier vul de met overjarige gedroogde bonen rijst of keramische korrels bak de taartbodems zonder dat ze kleuren in 15 min. In het midden van de oven bijna gaar verwijder het bakplaat met de steunvulling en zet de vormpjes nog 5 min. Terug in de oven. Klop voor de merengue de eiwitten stijf en voeg een beetje bij beetje de poedersuiker toe, tot er een stevig glanzend mengsel ontstaat schakel de oven terug naar 150 graden. Vul de taartbodems met de Grapefruitcreme en schep daarop een royale lepel zet 5 min in de oven. Zodat de merengue licht kleurt laat afkoelen en serveer ze direct

Geen opmerkingen:

Een reactie posten